A- A A+

Opbaren

Opbaren in het rouwcentrum of thuis

In de dagen voor de uitvaart wilt u in alle rust afscheid kunnen nemen en condoleancebezoek kunnen ontvangen. De overledene kan naar keuze thuis worden opgebaard of in het rouwcentrum. Voor beide keuzes biedt Grummel Uitvaartzorg u alle mogelijkheden.
Een overledene thuis opbaren is bijna altijd mogelijk. Op ieder moment van de dag kunt u bezig zijn met afscheid nemen en langzaam wennen aan het feit dat uw dierbare er niet meer is. Daarnaast kunt u zelf bepalen wanneer u anderen afscheid laat nemen.
visie
Een 24-uurskamer in een rouwcentrum is eigenlijk een thuisopbaring op een andere locatie. U krijgt dan een sleutel van de rouwkamer en bent vrij in de tijden dat u uw dierbare bezoekt of rouwbezoek voor anderen afspreekt.

U kunt ook kiezen voor ‘standaard’ opbaren in een rouwcentrum . Het afscheid en afstand nemen wordt dan sneller in gang gezet. U maakt vooraf een afspraak om uw dierbare te bezoeken.

Het rouwcentrum

Wilt u uw dierbare opbaren in het rouwcentrum, dan krijgt u daarvoor de beschikking over één van de rouwkamers die een uitvaartcentrum biedt. Deze rouwkamers zijn bewust klein gehouden, zodat nabestaanden zich in de huiselijke, warme sfeer beter thuis kunnen voelen. Met persoonlijke voorwerpen, zoals foto’s of andere decoraties, kunt u een eigen omgeving creëeren waarin afscheid nemen een heel persoonlijk en intiem karakter krijgt.

Opbaren thuis

Tegenwoordig kiest een groeiend aantal mensen voor opbaring thuis. Ook dat kunnen wij op passende en waardige wijze voor u realiseren. Opbaren thuis is niet altijd mogelijk. Een reden daarvoor kan bijvoorbeeld zijn dat u op een etage woont en de ruimte in het trappenhuis te beperkt is. Uw uitvaartleider kan u informeren over de mogelijkheden.

Opbaren op bed, opbaarplank of in een uitvaartkist

visie
Bij opbaren thuis heeft u drie mogelijkheden: opbaren op bed of opbaarplank met speciale bedkoeling of in een uitvaartkist met bijbehorende koeling. In alle gevallen zorgt de uitvaartleider ervoor dat alles naar wens verloopt. Wij komen dagelijks bij u thuis voor controle en zijn 24 uur per dag bereikbaar voor vragen en ondersteuning.