A- A A+

Vervoer


Er zijn geen wettelijke bepalingen voor het rouwvervoer. Dit betekent dat een overledene in principe ook in de eigen auto naar begraafplaats of crematorium mag worden vervoerd. Meestal wordt een overledene vervoerd per rouwauto, maar ook het gebruik van de traditionele koets of loopkoets komt voor. Ook bestaat de zogenaamde rouwcaravan, is er een speciale Harley Davidson motor met zijspan beschikbaar, en zelfs een fietskar. De uitvaartbus biedt nabestaanden de mogelijkheid om de overledene letterlijk te vergezellen op zijn/haar laatste reis naar begraafplaats of crematorium.

judith

De kist of omhulsel staat dan bij u in de bus en er is voor ong. 17 personen plaats om mee te rijden. Ook het afspelen van muziek behoord hier tot de mogelijkheid. Voor eventuele bloemen zijn er rekken aanwezig om deze mooi en veilig te kunnen vervoeren.Bent u die fanatieke motorrijder? Waarom zou u zich dan in een auto laten vervoeren. Ook een Harley Uitvaartmotor bestaat tot de mogelijkheid. De kist wordt dan op een daarvoor speciaal ontworpen zijspan gezet en goed vastgezet. Een levensstijl mag tenslotte ook bij een afscheid naar voren komen.

judith
Of woont u zo dicht bij het kerkhof dat u lopend de gang gaat maken? Hiervoor is speciaal een wandelbaar ontworpen, met mooi oude wielen van een paardenkoets en een lange handgreep aan de zijkanten om deze met z’n allen te begeleiden.