A- A A+

Kosten en uitvaartverzekering

Een uitvaart brengt kosten met zich mee. Ieder regelt dit op zijn eigen manier. Misschien heeft u in het verleden een uitvaartverzekering afgesloten of wellicht heeft u niets geregeld. Het is een misverstand te denken dat men door de verzekering die men heeft afgesloten bij een uitvaartverzekeraar als Monuta, DLE, Yarden of Dela vastzit aan een bepaalde uitvaartondernemer. Ongeacht óf en waar u verzekerd bent, bent u altijd vrij in de keuze van uw uitvaartondernemer.
visie

Grummel uitvaartzorg is niet verbonden aan een verzekeringsmaatschappij en is er voor iedereen. Dat betekent dat u van ons een onafhankelijk advies kunt verwachten, een passend advies bij de uitvaart die u wenst. In een persoonlijk gesprek bespreken we de mogelijkheden en de kosten, zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent.

Uitvaartkosten

Het verschil in prijs voor een uitvaart wordt bepaald door de keuzes die worden gemaakt. Voorbeelden van keuzes zijn: thuis opbaren of in een rouwcentrum, een sobere of een design grafkist, cremeren of begraven, locatie voor de dienst, geluid, soort rouwvervoer, advertentie(s) in de lokale of landelijke krant, aantal extra rouwcirculaires, programmaboekjes, cateringwensen, bloemen, fotograaf, etc.

Voor alle uitvaarten geldt een aannametarief, inclusief:

  • Het bespreken en plannen van de uitvaart.
  • Het verzorgen van wettelijke formaliteiten, zoals: doktersverklaring, aangifte burgerlijke stand,
    uittreksel overlijdensregister
  • Begeleiding van de uitvaart.

Zodra de belangrijkste keuzes gemaakt zijn, maak ik een kostenindicatie zodat u naderhand niet voor verrassingen komt te staan. De kosten voor een uitvaart liggen gemiddeld tussen de 3.000 en de 8.000 euro. Wilt u een kostenoverzicht gebaseerd op uw wensen, neem dan vrijblijvend contact met mij op.